2017 m. sausio 15 d., sekmadienis

Žiemą lekiam į pajūrį! Poilsis Palangoje


Draugai ir pažįstami išgirdę mūsų planus žiemą pailsėti pajūryje sutiko klausimais - "Ką ten veiksit žiemą?", "Ką, arčiau nėra kur pailsėti?" ir pan. Tačiau mano, pasirodo ir mano sesės, sena svajonė buvo, žiemą pabūti prie jūros. O dar, plius, pagautas geras nakvynės pasiūlymas, klaustukų nebepaliko. Įsigytas kuponas kainavo 29 eur. Į pasiūlymo kainą įskaičiuota viena nakvynė 2 asmenims viloje "Tyla resort"  su pusryčiais, vakariene bei apsilankymu "Amberton green spa" centre (3 val.). Vaišintis kava, arbata, pyragu bei vaisiais galima visą parą neribotai.
Didelės kompanijos nesinorėjo. Norėjosi tiesiog ramiai pabūti. Tad važiavome trise, aš ir sesė su dukryte. Susikrovėme daiktus ir pirmyn į kelionę. Žiemos metu, važiuojant ilsėtis su vaiku, rodos ir susiruošti visko mažiau reikia. Nereikia palapinių, kremų nuo saulės, patiesalų. Svarbiausia buvo pasirūpinti, kad nesušaltume ir, be abejo, maisteliu mažylei. Sesės dukrytei miegant vis mažiau ir jautriau, šį kartą, namus palikom šiek tiek vėliau nei bet kada anksčiau besileidžiant į tokią kelionę. Prieš kelionę pasirūpinom, kad būtų soti, sausa ir svarbiausia pavargusi (kad kelionės metu ramiai miegotų).
Kelias mums tolimas (apie 335 km), o dar pūga.. Pakeliui automobiliai grioviuose, vienas (tikimės) sėkmingai ant ratų, kitas (tikimės niekas labai nenukentėjo) ant stogo, važiavimui nuotaikos nekėlė. Pasitikiu sesės vairavimu, bet vistiek buvo labai baisu. Pasiekėm Palangą laimingai. Pirma mintis pavalgyt. Užėjome į kavinę "Rūta". Jauki atmosfera, skanūs pietūs, paslaugi, su šypsena veide padavėja. Kainos sakyčiau visai... Norėjau sakyt neblogos, bet pasivertus į litus... Man brangoka (jau pradedam pratintis prie "euriškų" kainų, bet priprast dar negalim), pietūs abiems kainavo apie 12 eur (Sriuba, cepelinai, vištienos kepsnys bei 2 gėrimai).
Pasistiprinę važiavome ieškoti savo apsistojimo vietos. Turim madą, atsiliepimus apie pasirinktą paslaugą paskaityti jau ją įsigijus. Tad, paskaitę atsiliepimus (jie buvo nelabai gražūs) apie vilą, ten vykome truputį su nerimu. Tačiau radome visai jaukų, švarų viešbutuką/vilą. Gavome raktą nuo dviejų kambarių patalpų. Prabanga netviska, bet viskas švaru, tvarkinga, šilta, jauku.


TYLA RESORT vila yra įsikūrusi pačiame miestelio centre. Tiek jūra, tiek pats Palangos centras visai čia pat.
Apsistojusios, pasivaišinusios kava su pyragu išėjome pasivaikščioti po žiemiškai pasipuošusią Palangą. Keista matyti pustuštes gatves, kai įpratę ten vasarą stumdytis miniose. Tačiau, kas mane nustebino, poilsiautojų net ir žiemą ten yra. Gatvėse nelabai tai pastebėt įmanoma, bet viloje apsistojusių buvo iš ties daug. Nuo jaunimo, iki senjorų ;).
Pasivaikščiodamos ėjome Basanavičiaus gatve. Dauguma kavinių uždarytos "žiemos miegui", tačiau yra dar kalėdiškai pasipuošusių ir kviečiančių užeiti.. Kai kur girdisi muzika. Dirba kelios suvenyrų parduotuvėlės. Taip pat radom dirbančią vafliukų parduotuvėlę. Sesė "tirpo" kaip norėjo šilto vaflio su karamele ir kokosu. Aš taip pat dievinu juos, manasis su riešutais... Sunku patikėti, kad tai ta pati, vasarą paskendusi šurmulyje, Palanga.


Jau einant gatve girdisi jūros ošimas. Artėjant prie didžiojo tilto, viduje užliejo toks keistas jauduliukas, lyg pirmą kartą savo gyvenime artėtume prie jūros. Pamačiusios jūrą, abi džiūgavom kaip mažos mergaitės. Net jūros kvapas žiemą rodos kitoks. Miegantys paplūdimiai, vos vienas kitas žmogus ant tilto... Žvejų kompanija... Prie jūros kranto, jauna šeima, vietoj smėlio pilies stato besmegenį... Gera, tylu, ramu... Tikra atgaiva smegenims ir sielai.. Aliza visą laiką sau ramiai miegojo.


Grįžome tiesiai prie vakarienės stalo. Virtuvės "šefės" labai malonios ir paslaugios. Net neprašytos Alizai atnešė vaikišką kėdutę. Be priekaištų surinko Alizos numestą popierinę lėkštutę, bei obuolio trupinius :D.



Vakarienei buvo žuvies kepsniukas su ryžiais ir salotomis, sriuba. Pusryčiams gavome dešrelių su salotomis bei arbatos/kavos, pyrago, vaisių. Atsilabinę su vilos administracja važiavome į SPA. Mums priklausantis laikas buvo nuo 10 iki 13 val. Žiemą tai atgaiva kūnui. Labai jaukus "Amberton green spa" centriukas. Paplaukiojom baseine, pasimėgavom įvairiausiom povandeninėm srovėm, dziakuzi purslais, bei sauna... Priminimas sau kitam kartui: vietoj pastangų išnaudoti visą skirtą laiką (mus laikas ribojo), prieš pramogas baseine, geriau leisti vaikui išsimiegoti, kad galima būtų daugiau laiko skirti atsipalaidavimui, nei vaiko užimtumui. Aliza baseine buvo pirmą kartą. Pradžioj buvo šiek tiek išsigandusi, nerami, o dar mama ją pamurkdė į įjungtą dziakuzi, vietoj to, kad būtų pratinus nuo ramaus vandens. Tačiau, ne kartą, puikiai sekėsi sukelti ir šypseną mažylės veide tampant ją už rankų vandens paviršiumi. Jei mažoji nebūtų buvus pavargus, būtų smagiai praleidus visą laiką.  Vandens pramogų metu puikiai pasitarnavo specialios maudynėms skirtos sauskelnės. Likome raudonais žandais, pailsėjusios ir patenkintos :D.
Dar kartą papietavome kavinėje "Rūta", šį kart palikome 18 eur. Pakeliui namo užsukome į Klaipėdą, ir laukė ilgas kelias namo. Vėl pūga...
Viso, poilsis dviems pajūryje žiemą, kainavo apie 97 eur.
Ar buvo verta? Mums taip ;)

Renata ir Aistė

3 komentarai:

  1. Mes Tylos viloje buvome apsistoję jau 4 kartus . Labai svetingas personalas, vaišino dienos bėgyje skaniais pyragais ir vaisiais, arbata bei kava. Pusryčiai ir vakarienės pranoko lūkesčius. Pamiršusiems pasirūpinti būtiniausiais reikmenimis yra net skėčiai, bei paplūdimio kilimėliai. Žodžiu viskuo pasirūpinta iki smulkmenų. Linkime TYLOS VILAI kuo geriausios kloties!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tylos viloje buvome apsistoję jau 4 kartus . Labai svetingas personalas, vaišino dienos bėgyje skaniais pyragais ir vaisiais, arbata bei kava. Pusryčiai ir vakarienės pranoko lūkesčius. Pamiršusiems pasirūpinti būtiniausiais reikmenimis yra net skėčiai, bei paplūdimio kilimėliai. Žodžiu viskuo pasirūpinta iki smulkmenų. Linkime TYLOS VILAI kuo geriausios kloties!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tylos viloje buvome apsistoję jau 4 kartus . Labai svetingas personalas, vaišino dienos bėgyje skaniais pyragais ir vaisiais, arbata bei kava. Pusryčiai ir vakarienės pranoko lūkesčius. Pamiršusiems pasirūpinti būtiniausiais reikmenimis yra net skėčiai, bei paplūdimio kilimėliai. Žodžiu viskuo pasirūpinta iki smulkmenų. Linkime TYLOS VILAI kuo geriausios kloties!

    AtsakytiPanaikinti