2016 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Alizai šeši mėnesiai



Alizos augimas sulėtėjo, tačiau, vietoje to, tobulėja ji ne dienomis, o valandomis! Nespėju sužiūrėti, užfiksuoti, ką naujo ji padaro, išmoksta. Viskas lyg ir visiškai paprasti dalykai, smulkmenos, bet kiek laimės suteikia. Atrodo, kad nieko svarbiau už tai nėra. Norisi viską užfiksuoti, bet, tikriausiai, dienų dienas daugiau nieko nedaryčiau tik rašyčiau (hiporbelizuoju).
Sulaukusi penkių mėnesių Aliza pradėjo mėgdžioti veido mimikas. Atrodo tik valandėlei ją palikau su vyresne pussesere, o pasiėmiau jau visai kitokį vaiką. Išmokusi suraukti nosį, patempti viršutinę lūpą, mergina tai daro kiekvieną dieną. Vėliau dar išmoko ir šnopuoti. Atrodo žavingai pūsdama seiles lauk.
Nuo šeštojo mėnesio pradžios Aliza vis labiau domisi aplinka, sugriebia ne tik žaislus, plaukus ir tėvelio ausį, bet ir mamytės lūpą, dantis, būtinai ištyrinės akimis ir rankomis piešinius ant mamos drabužių. Be problemų iš vienos rankos perduoda žaisliuką į kitą savo ranką. Antroje šeštojo mėnesio pusėje tapo dar smalsesnė. Atrodo lyg po vienos nakties miego ėmė ir pradėjo “godžiai” viską siekti, čiupinėti, tampyti, ragauti… Po truputį pradėjo akimis ieškoti numestų žaislų. Anksčiau jos smalsume nesijautė tokio sąmoningumo.
O jau kaip čiauška, nuolat komunikuoja su aplinkiniais. Jeigu jos nekalbina, tai ji būtinai pakalbins šalia esančius žmones. Į šeštojo mėnesio pabaigą Aliza pradėjo “kalbėti” vis garsiau. Be viso to, pradėjo meluoti, apsimesti, kad verkia, o kai pamato, kad kažkas sureagavo, juokiasi.
Be sustojimo verčiasi ant pilvo, ant nugaros gulėti atsibodo. Verčiasi, bet nesugebėdama atsiversti atgal, pavargusi ima pykti. Aliza nuolatos juda, jei negali pajudėti pati, judina bent vieną koją. Rodos, jei galėtų lakstyti, paleistume ir nurūktų.
Aliza po truputi sėdi, pati dar nepakyla, bet pasodinta išsilaiko gana ilgai, priklausomai nuo to, kaip gerai pailsėjusi… Iš pusiau sėdimos pozicijos atsisėda ir pati. Buvo smagu stebėti kaip ji atsisėda, apsidairo nesupratus, kas įvyko, nugriūna, vėl atsisėda ir taip kelis kartus.
Pagal daktarės rekomendacijas, dar nesulaukus 6 mėn, po truputį Alizą pradėjome primaitinti tyrelėmis. Pradėjau nuo bulvės, nors daktarė siūlė pradėti iškart nuo morkos ir bulvės, paskui pridėjau morką, morką pakeičiau cukinija, tada vėl pridėjau morką. Pirmą savaitę maistu tiesiog terliodavau Alizos veidą, tad, realiai, Aliza valgyti papildomai pradėjo tik sulaukusi 6 mėnesių. Kol kas cukiniją valgo godžiausiai, o vaisių tyrelės nesužavėjo. Maniau, kad turi būti atvirkščiai.
Gruodžio 5 dieną Alizai sukako pusė metų. Mūsų vaikui pusė metų, o žiūrint į ją dar vis sunku patikėti, kad tai mūsų dukrytė. Įdomu, kiek ilgai dar tai tęsis? Kada ne tik būsiu, bet ir pasijausiu mama?


Aistė

1 komentaras:

  1. Mano mama dar dabar kilsteli antakius ir sako "kada cia taip spejau uzaugt, atrodo visa laika viska mokejai" :D man bus greit 23. tai ziurek, viena diena Aliza sakys "maaam, baik su savo sentimentais" as jau suaugusi :)

    AtsakytiPanaikinti