2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Žindymo vargai

    
 Žindyti kūdikį pačiai yra didelis patogumas. Nereikia nešiotis buteliukų, mišinukų, nereikia rūpintis kur jį pašildyti ar nešiotis dar ir termosą. Nereikia krepšyje laikyti jokių pientraukių ar dar nežinia ko (nežinau, nes man to paprasčiausiai nereikia). Nėra būtina patalpa maisteliui paruošti, galiu bet kur prisėsti, prisidengti skara ir dukrytė jau gali pasisotinti. Skamba puikiai! Bet ne viskas taip jau gražu.
    Pradedant nuo savaime tekančio pieno, drėkinančio ne tik palaidinę, bet ir lovą naktimis, nes įklotėliai į liemenėlę ne visada padeda arba nuslysta ir nė neatlieka savo paskirties, baigiant springstančiu, besimuistančiu vaiku, kai pienukas teka per greitai… Vaikui užspringus, šis paleidžia spenelį, tada pienas fontanais čiurškia vaikučiui į nosį, akis, ausį, plaukus ar per viršų už jo (priklauso nuo to kaip pasisuks). Tai tikrai nesukelia malonumo nei vienai iš mūsų, ypač jei veiksmas vyksta prisidengus skarele.
Prieš maitindama, visada pasiruošiu vatos tamponėlį, kad sugerti pieno perteklių, bet niekada nespėju laiku juo pasinaudoti… Kai vaikas alkanas, procedūra su vatos tamponėliu tik sudaro sąlygas erzeliui ir verksmui. Papildomas stresas! Ir taip pusę metų, metus, du? Maitinti ketinu, kol tai darydama jausiuosi patogiai prieš save, vaiką ir kitus.
Kadangi renkuosi tokį maitinimo būdą, akivaizdu - gyventi galima. Tačiau nesitikėjau, kad žindymas kelia tiek diskomforto. Niekas man to nesakė, o jei ir užsiminė, tai tikrai neperteikė to taip, kad užfiksuočiau. Esu dėkinga, kad bent jau ligos nepuola, krūtys nekietėja. Be to, kadangi pienas pakankamai sotus, ir dukrytės per dažnai netenka maitinti. Kitu atveju, tikriausiai visas tas rinkinukas, išvardintas viršuje, būtų žymiai maloniau nei žindymo vargai.

Aistė

2 komentarai:

  1. Gausus pieno tekėjimas ir čiurkšlės dažniausiai su laiku nusistovi ir taip tikrai nebus dvejus metus :) Galite pamėginti žindyti dažniau, kol krūtys dar nepersipildžiusios, tada ir čiukšlės (tikėtina) nebus tokios smarkios. Taip pat bus lengviau, jei žindysite atsilošusi atgal, pusiau gulom ar gulom ant šono. Ir jūsų vaikučiui turbūt dažnai reikia atsirūgti, net ir vidury valgymo, ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už patarimus. Džiugu, kad taip ilgai nebus. Nuraminote. Tik dabar, kai paminėjote, atkreipiau dėmesį, kad pieno tekėjimas iš tiesų priklauso nuo dažnio, būtinai pasinaudosiu visais patarimais.

      Mažylei kartais prireikia atsirūgti maitinimo metu, bet tikrai ne kiekvieną kartą ir ne daugiau nei vienąkart per maitinimimą. Po maitinimo irgi ne visada atsirūgsta.

      Panaikinti