2015 m. lapkričio 14 d., šeštadienis

Snaigės kostiumas. O gal per Kalėdas visos turi būti princesėmis?



Artėja šventės. Darželiuose ir mokyklose prasidės karnavalai... Tuo pačiu prasidės ir galvos skausmas tėveliams, kaipgi papuošti vaikus? Pernai mūsų pypliukai dar buvo per maži kažką vaidinti, todėl ir nebuvo pasakyta, kas kuo bus. Leido patiems pasirinkti, kuo norėsime būti.  

Galite mane užmėtyti pagaliais dėl to, ką dabar pasakysiu, bet... tokia jau aš esu :) 

Dabartinės mamos net Kalėdas padarė kažkokia madisčių diena. Į vienos mamos pasakytą komentarą, sureagavau su šypsena, bet tuo pačiu privertė mane susimąstyti. Paklausus, kuo bus Rusnė per Kalėdas, atsakiau: kadangi temos nėra, yra brolio paukščio kepurė, aprengsiu juodai ir bus kokia varna. Sulaukiau atsakymo: Tu ką?! Tai visos bus princesėm, o tavo varna?! 

Na, meskit į mane pagalį, bet ar per Kalėdas turi visos būti princesėmis? O gal aptingome tiek, kad geriau nuėjus į kokį "skuduryną" nuperkti tiulinę blizgančią suknelę iš svečių šalių ir nesukti sau galvos?! 

Mano vaikystės laikais kaukes darė tėvai, todėl jos visos buvo gražios, kitokios, išskirtinės. Dabar karnavaluose vyrauja visokie žmonės vorai, betmenai, halkai, princesės ir pan. Iš tiesų graudu :(. O kur dingo kiškiai, vilkai, meškučiai, eglutės ir snaigės? Jei auklėtojos padaro kažkokį scenarijų, pusė šiuolaikinių mamyčių vaikšto surauktais veideliais, iš kur man gauti kokio vilko kaukę?! Na taip, tokį rasti pigių drabužių parduotuvėje misija neįmanoma turbūt. Reikia gaminti, ieškoti, kas tai padarys, o čia jau baisi bėda?.. Nejuokinkit! Ar jūs norit iš tų savo mergaičių nuo mažumės formuoti tas princeses, kurios dabar vaikšto mūsų gatvėmis, ir nesuprasi, kiek tai princesei metų, nes tona makiažo ant veido juk gražu?! Va čia tai karnavalas :D. Nežinau, negaliu pasakyti, kad mano taip nesielgs, bet vaje, kaip aš to nenorėčiau :(. Man ranka nekyla nuo mažumės iš saviškės formuoti princesės, žinoma, nesinori daryti ir baltos varnos iš visos grupės. Šį kart radau viduriuką. Bus snaigė! Paprasta, be "ala svarovskio kristalų", be didelės pompastikos, tiesiog kukli snaigė. Parduotuvėje (viskas po 1 eurą) nupirkau baltą, tiulinį sijonuką. Taip taip, galėjau pirkti "tu tu" sijoną už kokius 25 eurus, juk mada! Neee, ne man! Vienam kartui per didelė kaina, o jei aš jo daugiau neuždėsiu, tai kam man jis? Kodėl neuždėsiu? Nes kasdieną vaikščioti su pūstuku man nepriimtina ir, kol aš vadovauju paradui kuo ir kaip mes rengiamės, taip ir bus. Taigi, tai progai paprastas tiulinukas, kurį pati dekoravau snaige ir burbuliukais iš vos vos blizgios odos, ant kurių dar priklijavau nežymių melsvos spalvos blizgučių. Ne svarovskiai, bet šiek tiek karnavalinės nuotaikos suteikia. Baltą palaidinę taip pat papuošiau tokia pačia snaige priekyje. Iš veltinio iškirpau snaigę, priklijavau prie segtuko ir įsegiau į plaukučius (snaigę galima tvirtinti ir prie lankelio). Baltos pėdkelnės, balti batukai ir kostiumas paruoštas. Pinigėlių išleidau nedaug (iki 5eurų). 

Nepasidaviau princesių manijai, bet nepadariau ir patyčių objektu (nepadariau varna), ir tuo džiaugiuosi. Kitokia nei visos, bet ir nenutolom nuo "temos". 

Pirmi metai karnavale, buvo baimės ir ašarėlių, štai mano tirpstanti snaigė :D.

 




Gražių karnavalinių akimirkų ir Jums ;)

Agnė

7 komentarai: