2015 m. rugpjūčio 1 d., šeštadienis

Užsnūdau. Arba pietų miegas vaikui būtinas

Sakykite, ką norite, vaikui iki 5 metų (kitiems ir ilgiau) pietų miegelis yra būtinas kaip oras. Neišsiplėsiu aš čia ir nerašysiu apie jo naudą ir būtinybę - tą visi žinome. Nesutinku su pasakymu „mano nemiega". Iš ko sprendžiame, kad štai šitas tikrai kitoks ir jis „ne...", jam nereikia, jis išbūna??? Mano abu vaikai „nemiega", paprastai dėl kelių priežasčių: neguldome ir nemiega, ilgai ryte pamiega, todėl normalu, kad po poros valandų atėjus miego laikui laksto kaip gyvsidabris ir nėra nė minties, kad pavyktų paguldyti. Miegas nusikelia į vakarą, kas „subalamutina" visą dienos ritmą. Kartais ir geras oras pakoreguoja ritmą, kai susiplanuoji papramogauti, mažylis dalyvauja ir net nežada miegoti, arba turi svarbių reikalų kokioje įstaigoje ir vėl...esi svečiuose...
 Bet šiandien aš ne apie tai. Noriu parodyti, kaip atrodo mūsų diena be miego. Noriu gal šiek tiek ir pasidžiaugti, kad abu mano vaikai tikrai nekelia problemų, tokių, kaip vakarinės isterijos arba „nemiegosiu svetimose vietose". Diena be miegelio paprastai baigiasi „oi, užsnūdau", pamiegojau 20 minučių ir vėl dalyvauju. Visus tokius mažosios „užsnūdau" bandau užfiksuoti. Gaila, vyresnėlio tie gerieji kadrai liko tik prisiminimuose. Įdomu būtų dabar palyginti.

 Miegelis mums labai reikalingas, be jo - niekaip! Ir leidžiu miegoti ten, kur „nulūžo". Kam draskyti vaiką ir žadinti keliant į lovą ar nurengiant, nors ir princesės suknelę.

 
Mama Agnė

1 komentaras:

  1. O ar yra sakančių, kad vaikui nebūtinas pietų miegelis? Dar tik ruošiamės vaikelio atėjimui, bet niekada nebūčiau pagalvojęs, kad koks nors sveiko proto žmogus galėtų teigti, kad vaikui dieną nereikia miegoti. Nejaugi yra tarp jūsų pažįstamų taip mąstančių?

    AtsakytiPanaikinti