2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

Paslaptingasis vokas iš leidyklos "Flintas“. Pirmoji knygelė - I. Rumiancevienės. „Paslėpk mane! Pievoje“ lipdukų knygelė



Ankstyvą šeštadienio rytą kažkas paskambino į dūris, sulojo šunys..  Atidarius jas, pamačiau paštininkę su dideliu voku skirtu mano 3-jų metukų dukrytei Darjai..
Nors buvo ankstyvas rytas, dukrelė, vos tik sužinojusi, kad paštininkė siuntinį atnešė būtent jai, šoko iš lovos. Ir štai ką aptikome  šiame paslaptingame voke. 




Visos  knygelės su  spalvingomis iliustracijomis, o blizgusis popierius traukė dukrytės dėmesį. Norėjo apžiūrėti jas tučtuojau nesiprausus ir nepusryčiavus.. Vos ne vos pavyko įkalbėti, kad pradžioje prausimasis, rengimasis, pusryčiavimas ir tik po to - pramogos.
Taigi, atlikus kasdienės rutinos darbelius susėdome apžiūrėti leidyklos Flintas knygelių..
Pirmoji, kuri patraukė dukrytės dėmesį buvo Irmos Rumiancevienės. „Paslėpk mane! Pievoje“ lipdukų knygelė.



Kaip ir minėjau, knygelė su spalvingomis iliustracijomis, blizgaus popieriaus (kiek žinau žodis „gliancinis“ nebenaudojamas) ir su labai aiškia užduotimi, kas be abejo yra svarbu 3-jų metukų vaikui. Knygelėje daug spalvingų lipdukų, kurių pagalba reikia paslėpti tam tikrą gyvūną, nuo šalia tykančio pavojaus. 




Dukrytė iš karto suprato savo užduotį ir puolė gelbėti nuo plėšrūnų nekaltus padarėlius.  Ji stengėsi tai atlikti kuo greičiau.  Chaotiškai klijavo lipdukus, kad tik išgelbėti tuos padarėlius. Stebėdama  jos veiksmus supratau, kad toks užsiėmimas ne tik džiugina mano dukrą bet ir lavina jos smulkiąją motoriką. 



Kas nežino kodėl reikia lavinti vaiko smulkiąją motoriką ir kas aplamai tai yra – trumpai: 

Kaskart paslėpdama gyvūnėlį nuo plėšrūno dukrytė džiūgavo. 


 Galiausiai paslėpusi musę nuo voro, net parodė jam liežuvį, džiūgaudama spėjusi išgelbėti vargšę muselę.



Apibendrinimui: rekomenduočiau šią nuotaikingą knygelę vaikams nuo3-jų metų ne tik dėl to, kad ji spalvinga, naudinga, bet ir dėl to, kad vaikas, atlikdamas užduotėles tampa tikru herojumi, galinčiu padėti bėdoje!

Mama Julija

3 komentarai:

  1. Kur galima įsigyti šią knygelę?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, šią ir kitas "Flinto" knygeles galima įsigyti - pirktuve.lt

      Panaikinti
  2. Sveiki, būtent šią knygelę, tai nežinau, bet panašių tikrai yra prekybos centruose ( galbūt ir ši ). Beje "Norfoje" šiuo metu "Flinto" leidyklos knygelėms 40% nuolaida ;)

    AtsakytiPanaikinti