2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Burbiškio dvaras, tulpių žydėjimo šventė

Šiltą ir saulėtą gegužės šeštadienį apsilankėme Radviliškio raj. esančiame Burbiškio dvare, tulpių žydėjimo šventėje. Lankėmės ten pirmą kartą, tai buvo įdomu viską pamatyti savo akimis.
Pasikamavę nemažame kamštyje, palikom mašiną pakelėje ir kelis kilometrus kulniavome pėsčiomis. Nusipirkę bilietus (5eur suaugusiam, 2 eur moksleiviui), perėję per tiltelį patekome į didelę šventinę minią.


 Veikė ekspozicija su nuotraukomis iš dvaro gyvenimo istorijos. Žinoma labiausiai akys raibo nuo gražių ir spalvingų gėlių jūros.




 Taip pat šventės metu vyko koncertas.


 Mugėje buvo galima įsigyti įvairiausių suvenyrų. Vaikams taip pat buvo kur papramogauti. Tiesa, gailėjomės nepasiėmę užkandžių iš namų, paėjus truputį toliau nuo šurmulio, buvo galima pasitiesti pledą ir susėdus ramiai užkąsti ir pailsinti kojas.  Ačiū brolio šeimai, kuri paglobojo mus, nepasiruošusius iškylai. Maisto aišku buvo galima nusipirkti, bet pasirinkimas nebuvo didelis, o ir kainos nemažos. Pati dvaro aplinka, parkas  gražiai sutvarkyti. Daug gražių tiltelių, takelių, tad yra kur ramiai pavaikštinėti.


Grįžome pavargę, bet patenkinti - aplankėme ir pamatėme dar vieną gražų Lietuvos kampelį.

Mama Zita 

1 komentaras:

  1. Puiki tulpių žydėjimo šventė atrodo, neteko dar lankytis panašioje šventėje. O nuotraukose tulpės atrodo labai gražiai!

    AtsakytiPanaikinti