2013 m. liepos 3 d., trečiadienis

Lazdyno riešutų pyragas (greitas)

  • 250 g cukraus pudros,
  • 5 kiaušiniai,
  • 250 g maltų lazdyno riešutų.

Kiaušinius su cukraus pudra plakame apie 10 min, sudedame riešutus ir vėl gerai viską permaišome. Kepimo formą galima išklot kepimo popieriumi arba ištept riebalais ir pabarstyt džiūvėsiais, tada masę supilame į formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 160°C 30 min. Jei kepsit ne apvalioj formoj, ar pyragą storesnį tai ir kepimo laikas ilgės. Mes mėgstam plonesnį.


Mano šeima mėgsta šokoladą. Juo aptepu viršų kol šiltas, jei kam pasirodys pyragas per drėgnas, sekantį kartą galit įdėt 2 valg. šaukštus miltų. Taip pat galit išbandyt su maltais graikiškais riešutais.
Šis pyragas vakaro nesulaukia. 
Skanaus.


Mama Laura

2 komentarai: