2023 m. gegužės 30 d., antradienis

Pėsčiųjų žygis. Ūlos upės atodangomis (10 km)

Sekantis maršrutas Varėnos rajone startuoja iš tos pačios vietos, kaip ir Ūlos skardžiais ir laukinėmis pakrantėmis (14 km), tad pailsėję starte esančioje pavėsinėje keliaujam į kitą pusę. 

"Šis maršrutas – tai viena gražiausių Ūlos upės atkarpų, esanti tarp Mančiagirės ir Zervynų kaimų. Nors kilometrų šiame žygyje susuksite nedaug, tačiau pasiruoškite jam skirti laiko. Jo prireiks tam, kad įveikti žemynines kopas ir pasigrožėti nuostabaus grožio Ūlos upės slėnio atodangomis. Stovint ant atodangos krašto, akimirkai gali apimti jausmas, kad miškas tiesiog kabo ore. Žygiuojant palei pat atodangų kraštą vingiuojančiu takeliu, viena atodanga keis kitą ir kiekviena bus kažuo savita." -> TrenkTuras

Aprašyta labai tiksliai, net nėra ką ir pridurti. Vietomis rimtai rodos, kad baigiasi žemė ir priėjus prie pat skardžio krašto jautiesi kaip pakibęs ore. Net galva šiek tiek svaigsta. O ir kalnų, kalnelių teko nemažai įveikti. Net širdelės permušimų teko apturėtį į kai kuriuos įkopus :D. 

Įpusėjus maršrutą pasiekėme Zervynų geležinkelio tiltą.  Eidami tiltu kirtome Ūlos upę ir pasukome į mišką Mančiagirės kryptimi. Visai netoli tilto, miškingose žemyninių kopų daubose, priėjome du ežerus: Išrūginis ir Mekšrinis. Praėje pro juos, pačioje maršruto pabaigoje, teko kirsti Išrūginio upeliuką per sumestą rąstų krūvą. Jau reikėtų daugiau rąstų, kad saugiai pereiti. Maršrutas labai patiko! 












Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą