2021 m. rugpjūčio 30 d., pirmadienis

Baltų Mitologijos Parkas (Kretingos raj.)

 

Kadangi orai jau ne pliažiniai, nors tikrai dar nusimaudėm jūroje, tai užsukome pasižvalgyti į Baltų mitologijos rekreacinį (pažintinį) taką. (Baltų mitologijos parkas). Kuris yra įsikūręs adresu: Sausdravai, Kretingos raj., Darbėnų sen. 


 


Labai mielai ir svetingai mus ten pasitiko. Papasakojo tako istoriją, ką take galime pamatyti bei pajusti… Taip pat gavome ir po užduotėlę, kurią sukantis takais reikėjo įvykdyti 😉 . Foto reportažas mūsų akimis...









Smagiausia dalis supynės. Gera nuotaika garantuota :D
















Parko misija:

Baltų Mitologijos Parkas  puoselėja senąsias baltų (aisčių) kultūros vertybes, ugdo pilietiškumą, prisideda prie valstybės kultūrinės veiklos, skatina baltų grupės tautų ir genčių (regionų) bendravimą.

Tikslas:

"Pažintinio tako" uždavinys - atskleisti Baltų (Aisčių) originalų pasaulio ir visatos sąrangos suvokimą per vaizdines (skulptūros) ir garsines (pasakojamąsias ir dainuojamąsias) formas. Remiantis naujausiais baltistikos mokslo mitologijos ir etninės kultūros tyrimais, parodyti, kad senoji Baltų religija nebuvo stabmeldiška, o jos pagrindas - vienas Dievas (monoteizmas), laiko tėkmėje apsuptas dievybių, įprasminančių žmogaus dvasinį ir praktinį gyvenimą, amžinąjį ryšį su Gamta. Siekiame tikslo parodyti senosios Baltų pasaulėžiūros atvirumą šiuolaikinėms bendražmogiškosioms Europos vertybėms. Tikimės kad lankytojai, ypatingai jaunimas, pažins savo protėvių papročių šviesiausias puses, o turistai iš kitų šalių sužinos apie Baltų (Aisčių) kraštų mitologiją. -> BALTŲ MITOLOGIJOS REKREACINIS (PAŽINTINIS) TAKAS (Baltų Mitologijos Parkas)

 

Taip pat yra labirintas. Kokiais takais beeitum labirintu, vis tiek pateksi į vieną vienintelį tašką. „Vadimo labirinto“ centre likimo arba paskirtos laimės įvaizdis yra šulinys. Todėl labirintą galime laikyti žmogaus gyvenimo kelio į savo likimą simboliu. ;)




Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą