2019 m. gegužės 3 d., penktadienis

Dūkštų ąžuolyno pažintinis takas

Perėję nuostabiai gražų Dūkštos pėsčiųjų pažintinį taką, užsukome ir į kitoje kelio pusėje esantį Dūkštų ąžuolyno pažintinį taką. Nors skelbiama, kad pažintinis takas yra uždarytas dėl medinės tako dangos ardymo darbų, mes ir be medinės dangos puikiai pasivaikščiojome. Tiesa, šiek tiek medinių takų dar yra išlikę.  Prie sustojimo aikštelės įkurta, žaismingai graži, vaikų žaidimo aikštelė. 






Dūkštų ąžuolynas – tai pats didžiausias ir vienas seniausių natūralių ąžuolynų visoje Lietuvoje. Senesnių nei 200 metų ąžuolų paunksmėje namus sau randa daugybė rūšių retų ir nykstančių gyvūnų, augalų, grybų bei kerpių. Čia galima sutikti net 7 šikšnosparnių rūšis, didžiąją miegapelę, elnius, šernus, žaliąsias meletas, didįjį margąjį genį, juodąjį gandrą, mažąjį erelį rėksnį, pelėdas, lyg paukštį „čiulbančias“ varles – raudonpilves kūmutes ir kitus, mažesnius, padarėlius… Mes nesutikome nieko :D  Iš takelio išsukti nevalia,visur įspėjamieji ženklai, kad po mišką vaikščioti negalima. 
Gyvūnėlių nematėme, tačiau visu Dūkštų ąžuolyno pažintiniu taku mus lydėjo dievų, deivių ir kitų mitologinių personažų skulptūros. Jų čia apie 38. Taip pat stabtelėjome prie paslaptingo Airėnų akmens su ženklais. Sakoma, kad reik sugalvoti norą, prisiglaudus prie jo ... ;) 













Renata

3 komentarai:

  1. Gyvenu Alytuje ir man nei karto neteko girdėti apie šį taką. Teks aplankyti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtinai apsilankykite tiek Dūkštų ąžuolyno pažintiniame take, tiek Dūkštos pažintiniame take. Abu vienas šalia kito. Tikrai puiki vieta.

      Panaikinti
  2. Dėkui už patarimą, butinai kurį nors savaitgalį aplankysius, atrodo nuosbiai.

    AtsakytiPanaikinti