2016 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Kūdikio kraitelis - drabužiai ir patalynė



Kartu su nauju šeimos nariu, į namus atkeliauja ir jam skirtos higienos prekės, drabužėliai, patalynė, pledukai bei kitos smulkmenos. Kadangi sutalpinti, visa tai, į bendrą spintą būtų sudėtinga ir tikrai nepatogu, nusipirkome trijų stalčių komodą (kuri puikiai tarnauja ir kaip lyginimo lenta, tik apdengti reikėjo storiau...). Taip visus kūdikio daiktus galime laikyti vienoje vietoje ir prie pat lovelės su vystymo lenta, kad netektų niekur lakstyti. Nors viskas tilpo sėkmingai, būčiau nieko prieš turėti ir ketvirtą stalčių, kad viską galima būtų sugrupuoti šiek tiek patogiau.
Iš drabužėlių pati pirkau 5  komplektukus marškinėlių/bodžiukų su šliaužtinukais (56 dydžio), nes, kažkas kažkur sakė, kad bent jau pirmieji rūbeliai naujagimiui turi būti nauji, o per vieną iš paskaitų rekomandavo į ligoninę vežtis 5 komplektukus. Vyras atvežė lauktuvių - 4 komplektukus marškinėlių su kelnytėmis ir kepurytėmis (naujagimiui). Tačiau ligoninėje paaiškėjo, kad kelnytės su gumute nėra gerai kol bambutė dar nesugijusi. Bus matyti ar ne bus išaugti šie rūbeliai kol galėsime nešioti.
Taip pat įsigijome kelias kepurytes su siūlėmis išorėje, kurių pora jau iškart per mažos buvo. Kaip čia man taip? Pirkome vienas pirštinytes, kurių turėjo užtekti kol grįšime namo iš ligoninės ir galėsiu vaikiukui nukirpti nagus. Būtų maloniau turėti bent dvi ar tris (arba marškinėlius su “pirštinytėmis”), pakeitimui. Juk vis dėl to rankytės keliauja į burną, prištinėlės sudrėksta ir gali prisigaudyti nepageidaujamų bacilų. Kojinių pirkti neteko, nes gavome dovanų daugybę ir naujų, ir dėvėtų kojinyčių (vilnonių bei paprastų).
Atrodo visos mamos nekantrauja pasidalinti savo sukauptu turtu. Iš dosnių mamų sulaukėme dėvėtų įvairaus dydžio pėdkelnių bei, žinoma, visą įvairovę marškinėlių, bodžiukų, šliaužtinukų, smėlinukų, kelnyčių, suknyčių, kepuryčių, batukų. Gavome daugybę drabužėlių ne tik naujagimiui, bet ir porai metų į priekį. Aišku, jų tikrai neužteks visam tam laikui, tačiau, pagrindas stiprus. Iš aplinkinių susirinkome dar ir kaldrytę, pledukų, užvalkaliukų, paklodžių (kurių, veltui, pora ir pati nusipirkau).
Visą laiką sukau galvą, ar pakaks man visų šių drabužėlių? Žinoma, jei pritrūks juk nusipirksim, bet vis tiek neramu buvo, ar pakankamai visko įsigijau/gavau. Šiai dienai, panašu, kad pakankamai. Vaikutis daugiausiai laiko miega, beveik neatpilinėja, sauskelnes uždedu teisingai. Drabužėlius keičiu, tikriausiai, dažniau nei reikia. Išskalbiu, greitai išdžiūna ir vėl naudoju. Greičiausiai, kiekvienam vaikui skirtingai, mūsų vaikiukui tiko taip, kaip pasiruošėm.
Aistė

2 komentarai: