2016 m. birželio 22 d., trečiadienis

Kūdikio kraitelis - didžiosios prekės



Gausėjant šeimynai namuose gausėja ir daiktų. Atkreipiau dėmesį, kad absoliuti dauguma kūdikio kraitelį susiruošia dar prieš vaikučiui ateinant į šį pasaulį. Vieni pradeda ruoštis anksčiau, kiti vėliau, bet visi, jei spėja, didžiąją dalį daiktų, reikalingų kūdikio priežiūrai, turi dar prieš keliaujant gimdyti. Labai logiškas sprendimas, juk tokiu atveju nereikia lakstyti po parduotuves su naujagimiu ant rankų ar apsunkinti tuo trečius asmenis.
Aš pati šį žingsnį atidėliojau, galima sakyti, iki paskutinio mėnesio. Tikriausiai dėl to, kad net ir žinodama, sunkiai suvokiau, kad tai iš ties vyksta… Likus gerai savaitei iki nustatyto termino, pagalvojau, kad neskubėdama pasielgiau labai teisingai. Tikiu, kad taip negalvočiau, jei būtų tekę gimdyti anksčiau.
Sugaištas laikas leido sulaukti dar vis reikalingų dosnių dovanų. Kuponų, apsipirkti specializuotose parduotuvėse, bei gausybės mamyčių išlaikytų reikmenų ir drabužėlių kūdikiui. Dovanas galėjau priimti, nes pati dar nebuvau jų įsigijusi. Pradžiai jaučiuosi išleidusi minimaliai.
Vežimėlis buvo priemonė, kuri pareikalavo daugiausiai apmąstymų. Juk reikės jį kažkur laikyti, reikės nešioti laiptais iš ketvirto aukšto žemyn ir, paskui, atgal į viršų. Apsistojome ties 3 dalių variantu, kurį sudaro automobilinė kėdutė naujagimiui-kūdikiui, lopšys ir sportinė/sėdimoji dalis. Visos trys dalys primontuojamos prie ratų. Mums labai pasisekė, nes vežimėli (naudotą dviejų vaikų), kaip ir maitinimo kėdutę, gavome dovanų. Esame labai dėkingi buvusiems savininkams, sutaupė ne tik pinigėlių bet ir nervų sukant galvą, ieškant tinkamiausio varianto. Kai išbandysim, savu kailiu pajusim pliusus ir minusus, bus žymiai lengviau išsirinkti tinkamiausią variantą. O gal ir šitas bus tobulas?
Dar nespėjus pagalvoti apie vaiko lovelę, viena iš mamų pasidalino idėja, vietoj lovelės įsigyti maniežą. Ši mintis mane iš karto sužavėjo. Tad, vietoje įprastos medinės lovelės, įsigijome multifunkcinį maniežą. Kelioninė lovelė-maniežas, kurią nusipirkome "Perku vaikui", turi antrą aukštą, vystymo lentą, stogelį, tinklelį nuo uodų (mes naudojam nuo katės), pakabinamus žaisliukus, įvairaus garso muzikėlę, besikeičiančia švieselę, gali vibruoti ir t.t. Papildomai įsigijome tik čiūžinuką. Maniežas tai miegojimo ir pramogų centras, kurį galima lengvai transportuoti į kitą vietą, nes jis turi ratukus (ir stabdžius). Atrodė ypatingai patogus dalykas, pradėjus naudoti nuomonė dar nepasikeitė. Vystymo lenta patogiam aukštyje, su pritvirtintu dirželiu, prilaikyti kūdikį jei reikia. Po gimdymo nereikia lankstytis prie lovos, nereikia papildomo vystymo stalo.

Daug svarstėme apie lavinamąjį kilimėlį, ypatingai rekomeduotus gultuką ir žindymo pagalvę, bet nusprendėme, kad juos pirksim vėliau, kai prireiks. 

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą