Po to, kai pažiūrėjau Lasse Hallstrom režisuotą "Šokoladą", kuriame
Juliette Binoche nuostabiai įkūnijo šokolado žinovės, šokolado
gamintojos, šokolado menininkės vaidmenį, šis kakavos gaminys man būtent
ir asocijuojasi su šiuo filmu.
Ir kartais norisi paeksperimentuoti su šokoladu, patirpdyti, pažaisti...
- 1 plytelė pieniško šokolado,
- 1 plytelė juodojo šokolado,
- apie 100 gr džiovintų vaisių asorti (kriaušės, persikai, obuoliai, abrikosai, slyvos),
- apie 50 gr migdolų,
- žiupsnelis spalvotų pabarstukų.
Šokolado
plyteles karšto vandens vonelėje ištirpinau. Sudėjau smulkiai
pjaustytus džiovintus vaisius, nesmulkintus migdolus. Išmaišiau, kad
viskas pasidengtų šokoladu ir po šaukštelį dėjau ant sviestinio
popieriaus. Apibarsčiau spalvotais pabarstukais. Kažkodėl norėjosi
spalvoto vaizdo :). Vėsioje vietoje palikau sustingti šokoladui. Ir vualia - šokoladinukai, kokių nerasi parduotuvėje, nes galėjai dėti visko, ko širdis geidžia ir tiek, kiek geidžia.
Filmas puikus... Dažnai gamindama iš šokolado jį prisimenu :)
AtsakytiPanaikinti