2015 m. spalio 16 d., penktadienis

Nekeptas plikytų sausainių pyragas

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai, tai pats skaniausias. Šio pyrago idėją nusižiūrėjau iš  Gabrielės blog'o.  Sakau idėją, nes šiek tiek tą receptą pakeičiau, bet nežymiai.  


Reikės:
  • 450g plikytų sausainių,
  • 800g natūralaus jogurto (kambario temperatūros),
  • pusė indelio kondensuoto pieno (karamelinio),
  • 2 v.š. cukraus, 
  • 1 a.š. vanilės,
  • 30 gr. želatinos,
  • skardinė konservuotų persikų.



Pirmiausia paruošiau 15g želatinos, santykiu, šiek tiek mažiau vandens, kaip parodyta ant pakuotės. Kitą dalį želatinos įmaišiau į iš persikų indelio nupiltą sirupą. 
Kol želė brinko, sausainukus pamaitinau karameliniu kondensuotu pienu, su peiliuko pagalba įpjoviau šonus ir su šaukšteliu maitinau (prikimšau). Taip paruoštus sausainukus sudėjau į tortinę, išklotą maistine plėvele.
Želatiną, iš pirmosios stiklinės, maišant kaitinau tol, kol želatinas nebelipo prie šaukštelio (neužvirinti). Atvėsinau.
Tuo metu, jogurtą suplakiau su vanile ir cukrumi, įmaišiau pravėsusią želatinos masę. Viską supyliau ant sausainių. Bandžiau sluoksniuoti, bet grietinės masė gavosi labai skysta, tai tuos sausainius susodino vienus ant kitų. Viršų papuošiau supjaustytomis persikų puselėmis ir pastačiau į šaldytuvą sustingti.
Po to, kaitinau sirupą sumaišytą su želatinu, kol pasidarė vientisas skystis (neužvirti), atvėsinti.  Ant pradėjusio stingti pyrago viršaus atsargiai supyliau sirupą maišytą su želatinu ir vėl dėjau į šaldytuvą, bet jau nakčiai.

Skanaus!


Pyrago kaina, apie 6 eurus.

Mama Renata 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą