2015 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Labanoro regioniniame parke esantis apžvalgos bokštas. Tikrai verta aplankyti



Labanoro regioniniame parke Molėtų r. sav. Mindūnų k. esančiame kempinge yra pastatytas 36 m. aukščio apžvalgos bokštas. Nesulaukę atidarymo ( jis įvyks rugsėjo22 dieną), aplankėme jį ir mes. Apžvalgos bokšto įrengimo tikslas – sudaryti lankytojams palankias sąlygas susipažinti su  regioninio parko vertybėmis: Lakajų ežerynu, Labanoro giria, kalvotu ir ežeringu kraštovaizdžiu. Šalia bokšto lankytojų patogumui yra pastatyti suoliukai, informacinis stendas.

Tiesa, nuo kelio nuorodos kol kas uždangstytos, tad nežinantiems vietovės šiuo metu sunkiau būtų rasti. Bet atidarymo metu ir po to, manau, bus tikrai lengvai randamas objektas. Važiuojant miško keliukais taip pat yra nuorodos. Su automobilių pastatymu, manau, problemų bus, jei sulauks tokio dėmesio kaip Lajų takas.  Na, nebent kažko nežinau . Vaizdai čia išties nuostabūs. Palyginus su Anykščiais, man čia labiau patiko.



Apžiūrėjom ir varžtų tvirtumą :D


Kaip jau minėjau, bokštas yra įrengtas kempinge, tad nusileidus į apačią yra  gražus krantas, pirtelė, kubilas... Plačiau apie tai -> Mindūnų kempingas.




Tuo pačiu galite apsilankyti ir  Lietuvos etnokosmologijos muziejuje.

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą