2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Šios gėlės - puošmena įvairioms progoms

Kiek jau tokių gėlių prigaminta - nesuskaičiuot, daug padovanota. Labai smagu, kai gali papuošti mažas princeses vis kitų spalvų ar tai formų gėlėmis. Taip pagamintos gėlės tinka tiek rūbui papuošti, tiek plaukų papuošalams.



Tokiomis gėlėmis papuošiau mažosios šokių triko.



Reikia:
  • užuolaidinės  medžiagos (mamos Agnės darytos gėlės iš kaspino),
  • žvakės,
  • žirklių,
  • lankelio ar tai sagučių,
  • karštų klijų,
  • karoliukų.


Kiekvieno lapelio kraštelius reikia apdeginti. Tada imame lapelius nuo didžiausio iki mažiausio ir tvirtiname karštais klijais mažėjančiai. Į viduriuką karštais klijais priklijuojame karoliuką. Padarytas gėlytes prie lankelio taip pat tvirtiname karštais klijais.


Gamindama šias gėles sugalvojau, kad noriu kažko kito. Sugalvojau pabandyt sulipdyt gėlę ant lankelio kitaip. Norėjosi tikroviškesnės, labiau iškilusios, tokios kaip karūna. Pabandžiau ir labai patiko, netgi, manyčiau, labai pavyko. Dabar dažnai tokias gaminu. Tik čia jau imame ne nuo didžiausio link mažiausio, o dedame kaip gėlės žiedlapius, keturi dideli, paskui keturi šiek tiek mažesni ir t.t. Viską tvirtinu karštais klijais, o į viduriuką būtinai įklijuoju karoliuką.



Kadangi aš viską taupau ir nieko neišmetu, tai kur lieka medžiagos nuo didelių apskritimų - pasilieku. Ir kerpu tol, kol galima iškirpti.  Taip apsideginau daug mažų lapeliukų. Tik jau kai deginau, tai su pincetu, kad pirštai būtų apsaugoti, nes lapeliai jau labai mažučiai. Galvoju, vis tiek kur nors panaudosiu, ir sugalvojau ant plaukų smeigtukų padaryt gėlytes ;).


Taip pat šių gėlyčių daviau ir draugės mergytei, kuri tokiomis gėlėmis papuošė net batelius ;)

Mama Viktorija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą