2015 m. liepos 9 d., ketvirtadienis

Tinklaraštininkų savireklamos savaitė


Cha, štai ir mūsų, mamų, tinklaraštis išdrįso prisijungti prie Visatos Valdovo Rokiškio Rabinovičiaus Bloger'ių savireklamos savaitės. Sakome išdrįsome, nes kai kam atrodo, kad tokio pobūdžio puslapiukai tėra „skirti mamai, močiutei kitame mieste ir trims mamos draugėms, bet niekam daugiau, nes neįdomu." Tebus taip. Kai kam. O mes vis tiek galime mintyse pasakyti „mes padarėme", „mes pamatėme", nes mes tai tikrai padarėme pačios, be apsiseilėjimo, be paverksnojimo tam, kad galėtume savo patirtimi pasidalinti su kitais,  ir papūskit mums į uodegą. Juolab, kad domimės ne tik savo namais, bet tuo, kuo pasaulis gyvas.

Akvilės tinklaraštis Spalvotas dryžuotas, kaip teigia pati autorė, yra poilsis ir laikas sau. Ten ir apie vaikus, ir apie kūrybinius darbus, apie keliones gali pasiskaityti. Praktiškas skoningas puslapis. 

Neseniai radome trijų mamų puslapį Mamos rašo. Skirtingą vaikų kiekį turinčios mamos (oi, tikrai prašome neįsižeisti) šauniai dalijasi savo įžvalgomis, patirtimi, rasta informacija. Ačiū.

Ievos ir Viktorijos puslapis Daugiau nei virtuvė. Gerai, kad toks atsirado, nes dabar galime dvi rašančias rasti viename. Pačios save prisistato, jog tai „Tinklaraštis ne apie Supermamystę." Dabar to neįžvelgiame, todėl ir džiaugiamės.

Virtuvės favoritas visgi išlieka Neringos tinklaraštis. Tiesa, paskutiniu metu truputį „pamigęs", bet, tikimės, greit prabusiantis. Apie šį tinklaraštį rašant visą laiko kirbėjo mintis paminėti dar kitus maisto gaminimo puslapius, bet lai ta mintis nudarda kartu su kokiais komerciniais ledų vežimėliais Palangos pajūriu...

Mėgstantiems keliauti ir ieškantiems informacijos, įspūdžių pasidalijimo - Ramūno Bekerio (oi kaip galėtų naujom kelionėm pasidalinti, oi...) Keliaujant,  Lauros (Tirli) Kelionių užrašai, Elės Pranaitytės Kūtvėlos kelionės ir klajonės.

Gražių minčių galima rasti Dalios Babkovos Gyvose istorijose.

Jei jau prakalbome apie istoriją, tai kaip be Istorijos įdomybių?  Trumpai aprašomos istorijos tiesiojoje randamos „razinkos", kurias puikiai galima išnaudoti ir vaikus mokant istorijos.

Arkadijaus Vinokuro mintys, Andriaus Tapino pamąstymai  neretai pačias priverčia „nusispjaut ant visų puodų", kuriuos šveičiame nuo akmens amžiaus, ir skirti laiko minčių susidėliojimui galvoje prie kavos ar to, kas kam patinka.

Ir... kaip aukštuomenės pasibuvimuose po pietų - arbatėlė, pypkė... Įsisvajojom. Apsieisim ir be arbatėlių, nes Jums Elžbietos Banytės Čia ne pypkė.  Ir apie mokyklos sistemą, ir apie idealizmą, ir apie... 

Aišku, galima būtų mažiau ar daugiau paminėti, bet mūsuose nesivadovaujama mintimis -  kiek bus du kart du? A kiek reikia? Rabinovičiaus mintis ties 12 užstrigo, tad ir mes pateikiame 12. 

Pagarbiai Mamukynas

1 komentaras: