2015 m. liepos 6 d., pirmadienis

Šalta vaisių - uogų sriuba

Reikėjo:
  • makaronų,
  • vaisių-uogų,
  • krakmolo.





Uogos ir vaisiai tinka šaldyti, džiovinti ar švieži, pagal kiekvieno skonį ir sezoną (obuoliai, razinos, braškės, serbentai, vyšnios, slyvos, rabarbarai ir pan.). Tik, iš turinčių kauliukus, juos geriau prieš verdant išimti.
Makaronus išvirti, po to į juos supilti paruoštą vaisių - uogų asorti. Virti ilgai nebereikia, pakanka palaukti kol užvirs. Jei norisi, kad sriuba būtų tirštesnė, supylus uogas reikia įpilti truputį, šaltame vandenyje ištirpinto, krakmolo. Atvėsiname ir valgome. 

Jei naudotos rūgštesnės uogos, galima truputį ir pasisaldinti cukrumi, skanaus :)



Zita

3 komentarai:

  1. Tai uogas deti i ta vandeni kur makaronai vire ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip į tą patį kur virė ir kartu su makaronais užvirinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau mano pupa vagytu, reiks pagaminti, aciukas

    AtsakytiPanaikinti