2015 m. liepos 9 d., ketvirtadienis

Maskarponės sūrio ir jogurto tortas


300 gr sausainių,
100 gr sviesto,
250 gr maskarponės sūrio,
1 l jogurto,
4 š. cukraus (galima daugiau, net dvigubai, jei norisi saldžiai),
0,5 citrinos sulčių (0,5 a.š. citrinos rūgštelės),
8 a.š. želatinos.


Aišku, koks čia tortas - nei kelių aukštų, nei kremo jūros nėra, kad būtų galima didžiausiam smaližiui išdidžiai pareikšti: kremą nuo visų! Bet pusryčiams prie kavos, kai nereikia niekur skubėti, gali gurkšnoti rudąjį gėrį ramiai, toks maskarponinis nesaldus, sakyčiau, tortas - neblogas reikalas. Gaminu iš vakaro, tad vaikams savotiškas vakarinis užsėmimas gaunasi - susmulkinti sausainius (esu bandžius iš įvairių rūšių - tinka alebetkokie). Jei trūkumas vaikų ar vaikams noro - sausainius sukratau į kombainą su peiliais, keli gergždžiantys apsisukimai ir sausainiai paruošti. Ant jų supilu ištirpdytą sviestą ir išmaišau. Tolygiai sausainius paskirstau ant formos dugno, patrombuoju ranka, kad suliptų. Maskarponės sūrį, jogurtą, cukrų išmaišau iki vientisos masės, supilu citrinos sultis ir pačioje pabaigoje - ištirpintą želatiną. Visą šį gėrį ant išklotų sausainių ir šalton vieton, kad sustingtų. Šįkart supylusi maskarponės masę dar mėlynių uogienės "įleistukus" padariau: po šaukštelį įvairiose vietose šliūkštelėjau prieš nešant stingti, nes jogurtas mėlynių skonio buvo. 


Mama Laima

3 komentarai:

  1. Želatiną reik daryti su puse kiekio vandens, nei nurodyta ant želė pakuotės. Jogurtas geriau tinka riebesnis. Padarius želatiną pagal aprašą ant pokučio, gavosi ne kažkas :D Bet suvalgėm. Skonis labai geras

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O tikrai dėjote želatiną, o ne žele?

      Panaikinti
    2. Taip, želatiną.

      Panaikinti