2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Nekeptas manų kruopų pyragas


Apačiai: 
  • 2 pakeliai šokoladinių sausainių (naudojau „Selga“),
  • apie 140 g sviesto.

Viduriniam sluoksniui:  
  • 1 l pieno, 
  • 1 stiklinė manų košės, 
  • 200 g sviesto,
  • 1 stiklinė cukraus, 
  • vanilinis cukrus. 

Viršui: 
  • 1 pakelis persikų skonio želė, 
  • kelių persikų. 
  • Naudojau stačiakampę formą 24x32 cm.

Padui sausainius sutrupinau ir užpyliau išlydytu sviestu. Išmaišiau, sudėjau ant naudojamos formos ir įdėjau į šaldytuvą (apie 30 min).
Kai apatinis sluoksnis sustingo, pradėjau gaminti vidurinį. Į puodą dėjau sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir įpylus pieno kaitinau. Kai pienas užvirė po truputį bėriau manų kruopas ir intensyviai maišiau, kad nesusidarytų gumuliukai. Paruošta masė bus tiršta, todėl reikia ją iš karto pilti ant pado. Pyragą puošiau kubeliais pjaustytais persikais ir žėle, kurią reikia paruošti pagal rekomendacijas ant pakelio. Užpilus žėlę dar kartą įdėti į šaldytuvą, kol sustings. 
Skanaus!


Mama Elžbieta

1 komentaras: