Apačiai:
- 2 pakeliai šokoladinių sausainių (naudojau „Selga“),
- apie 140 g sviesto.
Viduriniam sluoksniui:
- 1 l pieno,
- 1 stiklinė manų košės,
- 200 g sviesto,
- 1 stiklinė cukraus,
- vanilinis cukrus.
Viršui:
- 1 pakelis persikų skonio želė,
- kelių persikų.
- Naudojau stačiakampę formą 24x32 cm.
Padui sausainius sutrupinau ir
užpyliau išlydytu sviestu. Išmaišiau, sudėjau ant naudojamos formos
ir įdėjau į šaldytuvą (apie 30 min).
Kai apatinis sluoksnis sustingo, pradėjau
gaminti vidurinį. Į puodą dėjau sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir įpylus pieno
kaitinau. Kai pienas užvirė po truputį bėriau manų kruopas ir intensyviai
maišiau, kad nesusidarytų gumuliukai. Paruošta masė bus tiršta, todėl reikia ją
iš karto pilti ant pado. Pyragą puošiau kubeliais pjaustytais persikais ir
žėle, kurią reikia paruošti pagal rekomendacijas ant pakelio. Užpilus žėlę dar
kartą įdėti į šaldytuvą, kol sustings.
Skanaus!
Mama Elžbieta
Kaip skaniai atrodo, butini pagaminsiu toki
AtsakytiPanaikinti