2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

Įdarytos paprikos



Kas traukė mane už liežuvio, kad paprašyčiau vyro, jog parneštų 7 paprikas - nežinau. Matyt, galvojau apie vieną, o pritaikiau kalbos sraute užsakymui, ką parnešti iš parduotuvės. Kai jau pamačiau užsakymo rezultatą, nieko kito neliko, kaip mąstyti apie realizaciją. Nors dalies kiekio.
Nupjoviau paprikų viršus, sėklas iškračiau. Žodžiu, pasiruošiau "dubenėlius".
Užkaičiau virti ryžius, vištieną supjausčiau smulkiais gabaliukais. Mėsą paskaninau druska, pipirais, džiovintais bazilikais, česnaku. Truputį apkepiau aliejuje ir sukračiau į jau apvirusius ryžius (neviriau iki galo, kad nesutižtų). Dar į masę įdėjau šaldyto baziliko, petražolių, krapų bei kelis šaukštus majonezo. Šia masę dėjau į išskuobtas paprikas. Visas įdarytas daržoves sudėjau į puodą su dangčiu (naudoju ketaus), truputį vandens, kad neprikeptų prie dugno paprikos ir orkaitėn. Man jos kepė apie 45 min. Bet viskas priklauso nuo paprikų dydžio, svarbu, kad būtų minkštos, bet nesuirę.

  • 5 paprikos (mano buvo didelės),
  • 400 gr vištienos filė,
  • apie 200 gr ryžių (apvirtų),
  • 2 šaukštai majonezo,
  • šaldytų petražolių, krapų, baziliko,
  • džiovinto baziliko,
  • 2 skiltelės česnako,
  • druskos, pipirų,
  • alyvuogių aliejaus (vištienos apkepimui).

Aš dar kokių daržovių į įdarą būčiau dėjus, pvz., pomidorų, bet gaminimo procesą stebėjęs būsimasis valgytojas užprotestavo - noriu tik ryžių su mėsa :).

Mama Laima 

3 komentarai:

  1. Baikit situs namudiskus receptus kelt i skoniu bloga. yra gaspadine.lt ir kiti tinklalapiai tokiems. ir apskritai sitas puslapis nera blogeriu, todel jis neatitinka skoniublogo reikalavimu. o receptai neatitinka jokiu kokybes standartu, apie nuotraukas isvis nesneku

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šlovė anonimui, kuris net vardo savo gėdijasi. O jei čia puslapio adminai, tai be žodžių apie jų kultūrą. Gėda būtų daugiau ką kelt. Geros dienos.

      Panaikinti
  2. Dažniausiai kritika būna visiškai neargumentuota, paremta asmeniniais žmonių išgyvenimais ir neverta dėmesio. Jeigu reaguosite į viską, ką jums rašo, sako, tai gali baigtis liūdnai jūsų nervų sistemai.
    Марк Твен:
    «Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они вас задавят своим опытом..»

    AtsakytiPanaikinti