2015 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Kauno IX forto muziejus




























Dar viena mūsų išvyka su vaikais. Nusprendėme aplankyti Kauno IX forto muziejų , kuris yra šalia automagistralės Klaipėda-Kaunas. Bilietų kainos suaugusiems – 2,30 € (8 Lt), moksleiviams– 1,40 € (5 Lt). 
Vaikštinėjome be gido, tad apsilankyti požemiuose neteko (ten įleidžia tik su gidu), tačiau ir be požemių pamatyti tikrai yra ką.
Kelionė prasideda po okupacijų muziejų, ten eksponuojami įvairūs dokumentai, sutartys, kurios nulėmė Lietuvos valstybės likimą 1940 m., pasakoja apie sovietinį terorą Lietuvoje, apie Lietuvos inteligentus buvusius Štuthofo koncentracijos stovykloje...
Toliau keliaujam po Kauno sunkiųjų darbų kalėjimą 1924-1940 m.
Pabuvome atmosferoje, kurioje gyveno sunkiųjų darbų kalėjimo kaliniai. Apžiūrėjome aprangą, apavą, indus, pakeliamus gultus ir kitas interjero detales. Apsilankėme mirties stovyklos kameroje.






"Prisilietėme" prie geto kalinių gyvenimo, jų buities, gyvenimo sąlygų, jų šeimų likimų. Apžiūrėjome „Geto kambaryje“ eksponuojamus namų apyvokos daiktus, drabužius, gautus iš buvusių geto kalinių.

 

IX forto kareivinių pastate dalis muziejaus ekspozicijos skiriama Kauno tvirtovei, ten pateikiami dokumentai, brėžiniai, fotonuotraukos, daiktiniai eksponatai apie fortų statybą, gynybą, tolimesnį jų panaudojimą istorijos bėgyje. Taip pat apžiūrėjome ekspoziciją skirtą paminėti Pirmajam pasauliniui karui, ekspoziciją skirtą Prancūzijos žydams ir daug kitų ekspozicijų... :)


Tiesa, kad ir karščiausią vasaros dieną vyktumėte, pasiimkite megztukus, nes ten iš ties drėgna ir šalta. Asmeniškai man tai buvo atgaiva nuo karščio (tądien lauke plieskė +32), o mažajam (7m.) buvo šaltoka.
p.s. Prieš einant dvejojom ar mažajam bus įdomu.. Pasigailėjom tik dėl to, kad nepaėmėm megztuko...

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą