2014 m. vasario 1 d., šeštadienis

Dūnynė (pieniška duonos sriuba)



  • 2 didelės riekės juodos duonos,
  • kiaušinis,
  • 6 kupini šaukštai miltų,
  • truputis druskos,
  • cukraus,
  • 2 stiklinės pieno.

Dar vienas receptukas iš mano vaikystės, sotu ir skanu.
Jei norėsite jį išbandyti, geriau rinkitės tikrą, juodą duoną, keptą su raugu.



Dubenyje pasidarykit tešlą iš kiaušinio, miltų, trupinėlio druskos ir pieno. Tešlą daryt tirštesnę nei blynų.



Duoną supjaustykit kubeliais. Puode užvirinkit maždaug 0,5-0,8 litro vandens, truputį pasūdykit, į jį su šaukštu "sumeskit" tešlą, jei gavosi per dideli gabalai, pamaišykit, pagnaibykit. Pavirkit porą minučių. Sumeskit duoną, pavirkit dar porą minučių. Užbalinkit pienu ir užvirinkit. Paskaninkit truputį ir cukrumi, kad gautųsi toks saldžiarūgštis skonis. Sriuba tirštoka, pasiblendusi. Bet jei Jums atrodo, kad per tiršta - pilkit daugiau pieno. Skanaus.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą