2014 m. sausio 21 d., antradienis

Gaivus, nekeptas tortas



  • 1 l grietinės (30%),
  • 1 stiklinė cukraus,
  • apie  5 šaukštai želatinos,
  • 2 pakeliai vaisių želė,
  • galima pridėti razinų, bananų, šviežių arba šaldytų uogų (nebūtina),
  • 2 pakeliai šokoladinių sausainių,
  • 80 g sviesto.

Padui sausainius sutrupinti, galima dar pridėti ir smulkintų riešutų (nebūtina) ir užpilti išlydytu sviestu. Išmaišyti ir iškloti kepimo formą, prispausti ir įdėti į šaldytuvą. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti apie pusvalandį. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir palikti kambario temp. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.  Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo ir formą padėti į šaldytuvą 3-4 val. Kai masė sustingsta, galime pabarstyti uogų ir užpilti pravėsusią paruoštą žele (paruoštą taip, kaip ant pakelio parašyta, tik šiek tiek mažiau vandens). Dėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings (geriausia nakčiai).

Skanaus!


Mama Elžbieta

1 komentaras:

  1. Puikus ;) Aš dariau su citrinų skonio žėle. Dėjau bananą, mandarinų, razinų. Kas mėgsta razinas - nepagailėkit ;) Nerealiai tinka .

    AtsakytiPanaikinti