2014 m. sausio 21 d., antradienis

Gaivus, nekeptas tortas



1 l grietinės (30%),
1 stiklinė cukraus,
apie  5 šaukštai želatinos,
2 pakeliai vaisių želė,
galima pridėti razinų, bananų, šviežių arba šaldytų uogų (nebūtina),
2 pakeliai šokoladinių sausainių,
80 g sviesto.



Padui sausainius sutrupinti, galima dar pridėti ir smulkintų riešutų (nebūtina) ir užpilti išlydytu sviestu. Išmaišyti ir iškloti kepimo formą, prispausti ir įdėti į šaldytuvą. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti apie pusvalandį. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir palikti kambario temp. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.  Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo ir formą padėti į šaldytuvą 3-4 val. Kai masė sustingsta, galime pabarstyti uogų ir užpilti pravėsusią paruoštą žele (paruoštą taip, kaip ant pakelio parašyta, tik šiek tiek mažiau vandens). Dėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings (geriausia nakčiai).

Skanaus!

Mama Elžbieta

1 komentaras:

  1. Puikus ;) Aš dariau su citrinų skonio žėle. Dėjau bananą, mandarinų, razinų. Kas mėgsta razinas - nepagailėkit ;) Nerealiai tinka .

    AtsakytiPanaikinti