2014 m. sausio 21 d., antradienis

Fungus grybai, troškinti kokoso piene

 Džiovinti baltieji Fungus grybai traškūs, greit pagaminami.


 Reikės:
50 g džiovintų baltųjų Fungus grybų,
1 indelio kokosų pieno,

2 svogūnų,
5 skiltelių česnako,
3 š. sojų padažo,
3 š. Vorčesterio padažo,
1 š. cukraus arba medaus,
pipirų,
alyvuogių aliejaus,
1 a.š. kukurūzų krakmolo.


Džiovintus baltuosius grybus Fungus užpilti šiltu vandeniu ir palikti valandą išbrinkti.
Smulkiai supjaustyti svogūną, česnako skilteles, pakepinti alyvuogių aliejuje. Sudėti išmirkytus, nuplautus ir, jei reikia, susmulkintus grybus, pipirus, sojos ir Vorčesterio padažą, cukrų. Pakaitinti ant silpnos ugnies, įdėti kukurūzų krakmolą, sumaišytą su kokosų pienu. Trumpai patroškinti ir patiekti su ryžiai. Labai greitas gamybos procesas (juk užmerkti grybus nesudėtinga), bet rezultatas puikus.


Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą