2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

Guliašas su šonine



Reikės:
  • apie 700-800 gr. mėsos (aš troškinau kiaulienos šoninę, labai liesa pakliuvo),
  • 2 morkų, 
  • 1 didelio svogūno, 
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų, 
  • lauro lapo,   
  • v.š grietinės, 
  • v.š pomidorų padažo,
  • v.š miltų.

Šoninę supjausčiau  juostelėmis, sudėjau į troškintuvę, padruskinau, papipirinau,  pakepinau, kol mėsytė gražiai apkepė, įpyliau vandens, įmečiau lauro lapą ir troškinau. Kol mėsa troškinosi, sutarkavau morkas ir žiedais supjausčiau svogūnus. Juos pakepinau keptuvėje, kol suminkštėjo ir sudėjau į troškintuvę su mėsa.
Tada pagaminau padažą: nusėmiau truputį sultinio nuo troškinamos mėsos, įdėjau grietinės, pomidorų padažo. Įmaišiau šaukštą  miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išplakiau ir supyliau į puodą su mėsa bei daržovėmis, viską gerai išmaišiau. Ir dar šiek tiek patroškinau. 

Paprasta ir labai skanu. 

Mama Renata

1 komentaras: