2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

Guliašas su šonine



Reikės:
apie 700-800 gr. mėsos (aš troškinau kiaulienos šoninę, labai liesa pakliuvo),
2 morkų,
1 didelio svogūno, 
druskos,

šviežiai maltų pipirų, 
lauro lapo,   
v.š grietinės, 
v.š pomidorų padažo,
v.š miltų.


Šoninę supjausčiau  juostelėmis, sudėjau į troškintuvę, padruskinau, papipirinau,  pakepinau, kol mėsytė gražiai apkepė, įpyliau vandens, įmečiau lauro lapą ir troškinau. Kol mėsa troškinosi, sutarkavau morkas ir žiedais supjausčiau svogūnus. Juos pakepinau keptuvėje, kol suminkštėjo ir sudėjau į troškintuvę su mėsa.
Tada pagaminau padažą: nusėmiau truputį sultinio nuo troškinamos mėsos, įdėjau grietinės, pomidorų padažo. Įmaišiau šaukštą  miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išplakiau ir supyliau į puodą su mėsa bei daržovėmis, viską gerai išmaišiau. Ir dar šiek tiek patroškinau. 

Paprasta ir labai skanu. 

Mama Renata

1 komentaras: