2013 m. spalio 12 d., šeštadienis

Pupelių užtepėlė

Rudenį, kai atvėsta oras, neišvengiamai užklumpa sloga ir pirmiausia ko griebiuosi tai česnakas ir imbieras. Taigi užsiplikiau arbatos su imbieru ir pasigaminau užtepėlę su daug česnako.


Reikės:
virtų pupelių,
saulėje džiovintų pomidorų,
česnako,
druskos ir pipirų.


Proporcijos pasirenkamos pagal kiekvieno skonį. Aš gaminau iš stiklinės virtų pupelių, poros didelių skiltelių česnako, 10 saulėje džiovintų pomidorų, 3-4 šaukštai aliejaus nuo pomidorų. Viską smulkinau peiliu po to dar truputi patryniau šakute. Įdėjau druskos ir pipirų. Jei norisi vientisos masės, reikėtų naudoti smulkintuvą. Užtepėlę valgiau su paskrudintu batonu.
Skanaus!

Mama Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą