2013 m. spalio 9 d., trečiadienis

Marinuoti burokėliai su cukinija

1 kg burokėlių,
cukinija (vidutinio dydžio),
svogūnas,
česnako skiltelė,
2 pipiro žirneliai,
lauro lapas,
acto (maždaug trečdalis stiklinės),
4-5 šaukštai cukraus,
1 didelis šaukštas druskos.


Burokėlius išvirti ir nulupti. Sutarkuoti. Cukiniją nulupti, išmesti sėklas ir taip pat sutarkuoti.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
Dėti viską į puodą, užpilti pusantros stiklinės vandens ir troškinti 15-20 minučių. Jei paragavus atrodo per rūgštu - įberti dar truputį cukraus, ar atvirkščiai - truputį acto.
Baigus troškinti sudedam į švarius stiklainius ir užsukam dangteliais.
Tinka ne tik kaip garnyras, bet taip pat sriubom, šaltibarkščių gamybai.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą