2013 m. spalio 29 d., antradienis

Brandinta tešla kalėdiniams meduoliams

Jau pats laikas pasiruošti kalėdiniams meduoliams tešlą. Nejuokauju! Kuo ilgiau tešla bręsta, tuo geriau. Sako, minimum 6 savaites, kad būtų reikiamas efektas, skonis.




Reikės:
  • 500 gr medaus /panašiai nepilnas puslitrinis/,
  • 2 st. cukraus,
  • 250 gr sviesto,
  • 1 kg ir 1 st. miltų,
  • 4 kiaušiniai,
  • 3 a.š. nubraukti sodos,
  • 0,5 st. pieno,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 st. smulkintų graikinių /lazdyno/ riešutų,
  • 0,5 st. apelsino žievelės /sutarkuotos/,
  • 0,5 st. razinų,
  • 1 kupinas š. kakavos,
  • 2 a.š. imbiero ir cinamono,
  • 0,5 a.š. nubraukti juodųjų pipirų, 
  • meduolių prieskonių.

Medus, cukrus, sviestas pakaitinamas. Kai sviestas ištirpsta, skysta masė pravėsta, sudedami likę produktai. Viskas išmaišoma iki vienalytės masės. Indas uždengiamas lininiu rankšluostėliu ir patalpinamas šaldytuvan. Iki Kalėdų! Po to kepame kaip įprastus meduolius. Tiesa, jų jau nebereikia iškepus laikyti, kad suminkštėtų.
Šaltinis čia.

Mama Laima

2 komentarai:

  1. Išbandyta, labai skanu, tik dėjau daugiau džiovintų vaisių ir piliau brendžio..

    AtsakytiPanaikinti