2013 m. liepos 14 d., sekmadienis

Keptas šamas


 Šamas apie 1 kg,
2 cm aitriosios paprikos,
7 nedidelės svogūno galvelės,

7 mažos morkytės,
gelsvės pundelis,

lauro lapai,
druska, pipirai, bazilikas.


Išskrosto šamo šonus įpjauname kas 4-5 cm. Įtriname druskos, pipirų, smulkintos aitriosios paprikos, baziliko mišiniu.  Gelsvės šakeles, lauro lapus įkišame į šamo vidų, į įpjautas vietas. Apdėliojame morkomis, svogūnų galvutėmis.  Kepame folijoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Baigdami kepti atlaisviname foliją, kad išgaruotų dalis skysčio ir apskrustų šonai.

Mama Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą