2013 m. liepos 14 d., sekmadienis

Keptas šamas



  • Šamas apie 1 kg,
  • 2 cm aitriosios paprikos,
  • 7 nedidelės svogūno galvelės,
  • 7 mažos morkytės,
  • gelsvės pundelis,
  • lauro lapai,
  • druska, pipirai, bazilikas.


Išskrosto šamo šonus įpjauname kas 4-5 cm. Įtriname druskos, pipirų, smulkintos aitriosios paprikos, baziliko mišiniu.  Gelsvės šakeles, lauro lapus įkišame į šamo vidų, į įpjautas vietas. Apdėliojame morkomis, svogūnų galvutėmis.  Kepame folijoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Baigdami kepti atlaisviname foliją, kad išgaruotų dalis skysčio ir apskrustų šonai.


Mama Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą