2013 m. birželio 28 d., penktadienis

Lietiniai įdaryti varške

Lietiniams reikėjo:
2 kiaušinių, 
2 stiklinių miltų, 
2 stiklinių vandens, 
žiupsnelio druskos,
aliejaus. 
(8 lietiniams ) 

Įdarui:
200g varškės, 
cukraus pagal skonį, 
kiaušinio.  

Kiaušinius išplakiau su druska, supyliau miltus, vandenį ir dar kartą viską suplakiau. Tešla turi būti skysta. Į tešlą įpyliau šiek tiek aliejaus, tada nereikia riebalais tepti keptuvės ;) Žinoma keptuvė turi būti gera, nesubraižyta ir pan. ;)
Tešlai visada naudoju indelį su "nosele" , iš tokio indo patogiau tešlą pilti į keptuvę.


Tešlos į keptuvę pilu tiek, kad vos vos apsemtų keptuvės dugną , aš tai vadinu keptuvės "patepimu" tešla :D , tada lietinis būna plonutis.
Iš karto pasiruošiu varškės masę. Varškę sutrinu su kiaušiniu ir cukrumi. Iškeptus lietinius tepu varškės mase ir  sulankstau trikampėliais. 

 

Paruoštus lietinius dedu į įkaitintą ir sviestu ar aliejumi pateptą keptuvę. Kepu iš abiejų pusių , kol gražiai pagels. Valgome juos su grietine (mažius ant grietinės visada pasibarsto cukraus;) ) , uogiene, šį kartą dar ir su šviežiom trintom braškėm.. Skanaus.


Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą