2013 m. birželio 25 d., antradienis

Braškių uogienė

1 kg braškių,
1,1 kg cukraus(paprasto,ne uogienių).

Šis receptas "trintai" uogienei, nes mano šeima nemėgsta didelių uogų gabaliukų joje.
Braškėms nuskabyti kotelius, gerai nuplauti ir nuvarvinti uogas. Sudėjus į puodą jas patraiškyti (tiesiog švariai nuplautom rankom), užpilti cukrum ir palikt vėsesniam kampely pernakt.
Taip pat , geriausia iš vakaro išsiplaut stiklainius, tada geriau išvarvės. Aš juos tiesiog švariai išplaunu paprastu vandeniu, be jokių ploviklių.
Ryte kaičiam puodą su uogom ant viryklės. Nuo užvirimo pradžios uogienę verdame 30 min. prižiūrint kad neišbėgtų (virimo pradžioje) ir nugraibant putas (paskui jas atskiedus vandeniu galima pasidaryti braškinio "limonado").
Retkarčiais uogienę pamaišome.
Baigus virti paliekam ataušti, tiek, kad pilant į stiklainius nebedegintų rankų. Stiklainius prieš tai dar sausai iššluostom.
Supylę uogienę jos dar neužsukame dangteliais, tai padarom kai visai ataušta.
Teko kartą prisivirti uogienės daug, tai šitaip virta braškienė rūsyje išstovėjo beveik du metus - nesurūgo, nesusicukravo ir nenaudojant jokių konservavimo priedų.

 Mama Zita

1 komentaras: