2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Nekeptas tortas


Šįkart gaminsim nekeptą tortą . Receptas pasiskolintas iš Gustavo virtuvės, bet jau seniai įvairiais pavidalais sklando internetinėse erdvėse. Iš pradžių į jį žiūrėjau gana skeptiškai, bet nutariau išmėginti. Taigi prie darbo.
Mums prireiks :

  • 600 gramų meduolių,
  • 500 g. grietinės, 
  • 2-3 didesnių bananų, 
  • citrinos,
  • 7 šaukštų cukraus pudros.


Kelis meduolius atidedame viršaus trupiniams. Likusius padaliname per pusę ir sutrupiname į trupinius. Į pasirinktą formą dedame meduolių trupinius, juos suslegiame rankomis, tada dedame sluoksnį pjaustytų bananų, sluoksnį grietinės, išplaktos su cukraus pudra ir citrinos sultimis.  Tada vėl dedame meduolių trupinius, vėl bananai ir vėl grietinės kremas. Primenu, kiekvieną trupinių sluoksnį reiktų paspausti rankomis. Ant viršaus beriame trupinius, likusius iš tų atidėtų  kelių meduolių. Palaikyti pernakt šaldytuve. Puošiame  pagal nuotaiką ir sugebėjimus :)  Šventai tikiu, jog skonis priklauso  nuo meduolių skonio, tad patarčiau rinktis kuo minkštesnius. Jie tada labai smagiai trupinasi ir viskas gaunasi super . Mums pavyko parduotuvėje pasičiupti meduolių  su kokoso drožlėmis, todėl torčiukas gavosi šviesus, o kadangi meduoliai buvo minkšti, tai susitrupino labai smulkiai.  Skonis buvo labai panašus į legendinį " Medutį", tik gaminimas užtruko gerokai trumpiau - apie 10-15 min. Gaminsiu dar.


Mama Vita

9 komentarai:

  1. Skonis labai geras , tik galėtų būti šiek tiek tvirtesnis :)Man apačia visai nubyrėjo :/ :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. MAžu , trupiniukus mažai suspaudei rankom , as kai sutrombuoju , kaip plyta gaunasi : )Tiesa jei meduoliai super biriai trupa ,tada laistau sultim ar arbata , bet taip būna itin retai :) Na, ir nėr ko kabinėtis ,juk lengviau kramtyt trupintą , nei cielą ;)

      Panaikinti
    2. Niekas nesikabinėja :P :D , tiesiog man taip gavosi :P :D , antras jau geresnis , šiandien jau trečią kartą gaminu ... skonis , pirščiukus apsilaižyti galima :D

      Panaikinti
  2. Butinai isbandysiu. Toks lengvas receptas... ir tikiuosi bus labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtinai išbandykit. Labai skanus. Kartą paragavus... norisi dar ir dar ;)

      Panaikinti
  3. O kokius meduolius perkate? Sveriamus ar kokius iš pakelių? Kad būtų kuo tvirtesni :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tesiog tuos, kurie atrodo skaniausiai tuo momentu :) , renkuosi minkštesnius juos lengviau trupinti ir padas gaunasi vientisesnis. Jei matau , kad labai sausa , sulaistau , sultimis , ar arbata . Neseniai bandziau meduolius su vyšnių įdaru -gavosi puikiai ir skaniai :)

      Panaikinti
  4. Išbandyta! Greita, paprasta, labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Your mode of describing everything in this article is in fact nice, every one can effortlessly know it, Thanks a lot.

    AtsakytiPanaikinti