2013 m. vasario 25 d., pirmadienis

Varškės apkepas



600 g varškės
3 kiaušiniai
6 šaukštai manų kruopų
5-6 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus
6 šaukštai pieno
razinų (nebūtinai)


Viską, išskyrus razinas, sudėti į indą ir išplakti mikseriu.Tešla turėtų būti skystoka, tad jei naudojote sausesnę varškę - įpilkite dar porą šaukštų pieno. Suberkite razinas. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
Kepama 180 l temperatūroje. Kepimo trukmė priklauso nuo to, kokią skardelę pasirinksite: jei tešla supilta storesniu sluoksniu - keps ilgėliau.
Jei liko gabalėlis nesuvalgytas, galite jį užšaldyti šaldiklyje. Paskui ištraukus leisti jam atšilti ir pakaitinti orkaitėje arba vandens vonelėje (apkepą su indu įdėti į kitą indą su vandeniu ir pakaitinti).
Valgyti su grietine, uogiene.

Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą