- 600 g varškės
- 3 kiaušiniai
- 6 šaukštai manų kruopų
- 5-6 šaukštai cukraus
- vanilinio cukraus
- 6 šaukštai pieno
- razinų (nebūtinai)
Viską,
išskyrus razinas, sudėti į indą ir išplakti mikseriu.Tešla turėtų būti
skystoka, tad jei naudojote sausesnę varškę - įpilkite dar porą šaukštų
pieno. Suberkite razinas. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite
tešlą.
Kepama 180 l temperatūroje. Kepimo trukmė priklauso nuo to, kokią skardelę
pasirinksite: jei tešla supilta storesniu sluoksniu - keps ilgėliau.
Jei
liko gabalėlis nesuvalgytas, galite jį užšaldyti šaldiklyje. Paskui
ištraukus leisti jam atšilti ir pakaitinti orkaitėje arba vandens
vonelėje (apkepą su indu įdėti į kitą indą su vandeniu ir pakaitinti).
Valgyti su grietine, uogiene.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą