2013 m. vasario 25 d., pirmadienis

Varškės apkepas



  • 600 g varškės
  • 3 kiaušiniai
  • 6 šaukštai manų kruopų
  • 5-6 šaukštai cukraus
  • vanilinio cukraus
  • 6 šaukštai pieno
  • razinų (nebūtinai)

Viską, išskyrus razinas, sudėti į indą ir išplakti mikseriu.Tešla turėtų būti skystoka, tad jei naudojote sausesnę varškę - įpilkite dar porą šaukštų pieno. Suberkite razinas. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
Kepama 180 l temperatūroje. Kepimo trukmė priklauso nuo to, kokią skardelę pasirinksite: jei tešla supilta storesniu sluoksniu - keps ilgėliau.
Jei liko gabalėlis nesuvalgytas, galite jį užšaldyti šaldiklyje. Paskui ištraukus leisti jam atšilti ir pakaitinti orkaitėje arba vandens vonelėje (apkepą su indu įdėti į kitą indą su vandeniu ir pakaitinti).
Valgyti su grietine, uogiene.

Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą