2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

"Kapotos" tešlos sausainukai


  • 600 g miltų,
  • 400 g sviesto arba margarino (kepiniams),
  • 250 g grietinės,
  • 30 g kiaušinių trynių,
  • 3 g druskos,
  • cukraus pabarstymui ,
  • ir pagal skonį priedai : smulkinti riešutai, aguonos, cinamonas
  • jei norisi nesaldžių - kmynai ir truputis druskos.

Į dubenį persijoti miltus, smulkiai supjaustyti sviestą, sumaišyti ir trinti tarp rankų, kol gaunasi panašu į trupinius. Pilti grietinę, trynius, druską, minkyti, jei tešla nenori sulipti - pilti truputį vandens. Padėti 2 val. į šaldytuvą.
Tešlą kočiojam nestorai, nes pučiasi labai. Patepam vandeniu ir beriam norimus priedus, supjaustom ir kepam, kol paruduoja 240 laipsnių temperatūroje.
Jei norite, galima dalį tešlos užšaldyti - tiesiog dėkite ją į maišelį ir į šaldymo kamerą. Paskui beliks ištraukti ir palikti atšilti.




Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą